01.05.2022.

11:58

Foto: Shutterstock

Magazin

Napravite NAJUKUSNIJE, domaće ćevape i PLJESKAVICE! Caka je u pravom ODNOSU MESA!

Nema sumnje da je hrana najukusnija kada je lično pripremite, naravno od proverenih namirnica, s obzirom na to da tačno znate šta stavljate unutra.

Jedna od stvari koje možete i sami napraviti su domaći ćevapi i pljeskavice, a caka je samo u odnosu mesa.

Za ćevape i pljeskavice, kombinujte po jednu trećinu junećeg mesa od plećke, svinjske plećke i svinjske potrbušine. Recepta i odnosa ima raznih, te svinjsko meso možete zameniti sa jagnjećim ili ovčijim, ali je pravilo da postoji barem jedna trećina masnijeg mesa, da bi ćevapi i pljeskavice bili sočni.

Meso se melje dva puta, dodaju se začini po izboru, so i biber, i na jedan kilogram mesa, kašičica sode bikarbone. Sve se dobro izmeša i mesi kao hleb, a ako je potrebno, dodajte malo kisele vode ili ulja.

Ostavite sve da odstoji nekoliko sati i ponovite postupak, najbolje je ako meso premesite više puta. Kada formirate pljeskavice i ćevape, namažite ruke uljem, a možete dodati i kačkavalj, ljutu papriku ili sitno seckani luk.

BONUS VIDEO: