08.05.2022.

19:07

Foto: Shutterstock

Magazin

PANA KOTA OD JAGODA! Kremasto zadovoljstvo na italijanski način!

Sastojci:

500 g jagoda plus nekoliko za ukrašavanje

pola šolje šećera plus jedna supena kašika

pola kašičice ekstakta vanile

kesica želatina

četvrtina šolje vode

jedna i po šolja mleka

šolja slatke pavlake

Informer

Pana kota od jagoda

Priprema:

Namažite osam posudica (čašica) masnoćom po izboru. Jagode ispasirajte u blenderu, procedite i dodajte vanilu. Odvojte jednu šolju od smese. Pomešajte želatin sa vodom i ostavite na par minuta. Stavite posudu na paru da se želatin rastopi. Ugrejte mleko i skinite sa vatre. U njega dodajte želatin. Pomešajte sa jednom šoljom smese od jagode i pavlakom. Dobro mutite. Sipajte u posude i pokrijte. Stavite u frižider na par sati. Okrenite krem na tanjire i ukrasite celim jagodama, a preostali pire od jagoda koristite kao sos.

Prijatno!