Magazin
Kaneloni sa tikvicama i spanaćem! Ukusan obrok za sve ljubitelje povrća
SASTOJCI:
12 listova testa za lazanje
350 g pečuraka
250 g tikvica
25 g maslaca
150 g spanaća
kašika nane
200 g rikota sira
muskatni oraščić
150 g topljivog sira
100 ml kisele pavlake
jaje, so
Skuvajte listove za lazanje prema uputstvu. Prodinstajte seckane pečurke i tikvice s maslacem i maslinovim uljem dok ne ispari sva tečnost.
Začinite, pa dodajte spanać i nanu. U posudi pomešajte rikotu i muskatni oraščić. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano umešajte povrće.
Tu smesu namažite na svaku koru za lazanje i zamotajte. Poređajte ih u vatrostalnu posudu tako da deo gde se kora spaja bude okrenut nadole. Preko kanelona prelijte umućenu smesu topljivog sira, jaja i pavlake.
Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, pa pred kraj pojačajte na 200 dok ne dobije zlatnu koricu.
BONUS VIDEO: