Foto:
Magazin
NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusnu musaku!
Možete ga iskoristiti i napraviti musaku!
Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.
Sastojci:
400 g mlevenog mesa Informer
200 g kisele pavlake
150 g kačkavalja
3 jajeta
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 stari hleb
150 m mleka
Priprema:
Sitno naseckajte crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja da zastakli. Potom dodajte mleveno meso i sitno seckani beli luk, pa sve zajedno dinstajte takođe na umerenoj vatri narednih 15 minuta. Nauljite dublji četvrtasti pleh, pa u nega ređajte rezani stari hleb (možete ukloniti koricu). Potom preko stavite fil sa dinstanim mesom, i na kraju poređajte još jedan red hleba. Na nekoliko mesta probušite viljuškom, pa zalite sve mlekom. Umutite jaja i pavlaku, dodajte malo soli i takođe prelijte preko. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatno žutu boju. Pred kraj pečenja odozgo dodajte narendani kačkavalj.
BONUS VIDEO: