14.05.2022.

22:13

Foto:

Magazin

RECEPT ZA LAZANJE! Nikad jednostavnije i ukusnije!

Nema ko ne voli sočne lazanje, a evo kako da ih brzo spemite bez kuvanja bešamel sosa.

Sastojci:

400 g junećeg mesa
1 glavica crnog luka
1 pakovanje kora za lazanje
200 g kačkavalja
200 g mocarele
500 ml neutralne pavlake
500 ml pasiranog paradajza
origano
bosiljak
so, biber
malo ulja

Informer

Lazanje

Priprema:

Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.

U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.

BONUS VIDEO: