18.05.2022.

15:45

Foto: Foto: Youtube Printscreen/Hearty food

Magazin

Domaći sladoled od samo 3 SASTOJKA! Ovo može svako da napravi, a PREUKUSNO JE! (VIDEO)

S obzirom na to da nam je toplo vreme već stiglo, jedan od idealnih načina za rashlađivanje jeste i konzumiranje ukusnog sladoleda

Ipak, umesto da se odlučite za kupovne varijante, sve možete napraviti i sami kod kuće i to uz minimalan broj sastojaka.

Na Internetu smo naišli na snimak u kojem se detaljno objašnjava kako da napravite tu ledenu poslasticu, od samo tri namirnice. 

Potrebno vam je:

  • slatka pavlaka (šlag)
  • kondenzovano mleko
  • voće po izboru

Priprema:

Umutite šlag, pa dodajte kondenzovano mleko, mutite još malo, pa ubacite seckano voće (u snimku je dat primer sa jagodama). 

Sve dobro sjedinite, pa prespite u staklenu činiju i zamrznite na dva sata.

Informer

domaći sladoled

Napomena:

Kondenzovano mleko možete napraviti sami. 

Od 450 ml punomasnog mleka i 150 g šećera, dobićete oko 250 ml kondenzovanog mleka (a vama će biti potrebno 150ml).

U šerpu sipati mleko, dodati šećer i promešati. Na tihoj vatri zagrejati mleko, dok ne proključa, pa kuvati oko 55 minuta, na veoma blagoj vatri. Nije potrebno da mešate. S vremena na vreme kašičicom uzmite malo mleka iz šerpe, pa sipajte na tanjirić i sačekajte da se ohladi. Na taj načić ćete proveriti gustinu i prema tome odredili dužinu kuvanja. Pred kraj kuvanja podići će se pena, koju bi trebalo sakupiti kašikom i skloniti. Kada se prvobitna količina bude smanjila na količinu od 250 ml, to je još jedan znak da je kuvanje gotovo. Hlađenjem će se kondenzovano mleko još više zgusnuti. Nakon što se potpuno ohladi, stavite ga u staklenu posudu s poklopcem i čuvajte u frižideru.

BONUS VIDEO: