22.05.2022.

18:46

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

ČORBA od GRAŠKA, NANE i MLADOG LUKA - idealan predlog za laganu večeru!

Sigurno vam se makar jednom desilo da vam se jede nešto za večeru, ali da jednostavno ne možete da smislite šta. 

Nekada su sendviči previše, takođe i "mesište" može da bude mnogo "jako", pa vam ostaje da smišljate neku blažu opciju. 

Mi vam predlažemo da to bude ova ukusna čorbica, koja će vas zasititi, ali neće biti "teška" za stomak, pa ćete moći lakše da zaspite.

SASTOJCI:

  • kašika maslinovog ulja
  • komadić maslaca
  • manja veza mladog luka
  • veći krompir
  • litar bistre pileće supe
  • 900 g graška
  • pola veze sveže nane
  • so, biber

PRIPREMA:

U šerpi na zagrejanom ulju i maslacu, pet minuta propržiti iseckan mladi luk i krompir. Preliti supom i kuvati još deset minuta. Zatim umešati grašak, krčkati dok ne omekša, dodati nanu, so i biber, pa izmiksati u blenderu. Vratiti na vatru, kuvati još minut-dva, te poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: