Magazin
OMLET SA MLADIM LUKOM! Umutite ga sa "tajnim" sosom i dobićete savršeni zalogaj!
Iako je većina ljudi ljubitelj klasike i ne voli da eksperimentiše, pogotovo sa jednostavnim jelima, poput omleta, nadamo se da vi baš niste jedni od njih.
Zapravo, bila bi prava greota da ne probate omlet spremljen sa povrćem i ojster sosom:
SASTOJCI:
- četiri jajeta
- kašičica brašna
- kašika mleka
- mladi luk
- pola šargarepe
- malo vlašca
- kašika ojster sosa
- so, biber
PRIPREMA:
U činiji rastvoriti brašno u mleku, pa dodati jaja, iseckan vlašac i ojster sos, te sve dobro umutiti. U tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti mladi luk i rendanu šargarepu, preliti jajima, pa peći dok se ne uhvati korica. Okrenuti, peći još dva minuta, začiniti i odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: