Magazin
TORTA SA KEKSOM I JAGODAMA! Ukus za pamćenje!
Kada se dobro ohladi može da zameni i sladoled, a sigurno ćete je pravi tokom celog leta. Umesto jagoda možete da koristite bilo koje drugo voće po vašem ukusu.
Sastojci:
500 g keksa
400 g jagoda
400 ml jogurta
75 g šećera
2 kesice šlaga
200 ml mleka
2 kašike šećera
Priprema:
U dublju posudu izlomite keks. Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer. Sve zajedno izmešajte. Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider. Umutite dve kesice šlaga sa hladnim mlekom i dve kašike šećera u prahu. Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom. Tortu bi bilo najbolje da ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne, jer će na taj način svi sastojci lepo da se povežu. Kada se potpuno ohladi secite je na kocke i služite. Možete po želji da je ukrasite sa svežim jagodama.
BONUS VIDEO: