Magazin
PRINCES-KROFNE SA JAGODAMA! Desert koji će brzo nestati sa trpeze
Sastojci:
500 g jagoda
četiri jajeta
200 g brašna
kesica vanilin-šećera
šest kašika šećera
250 ml vode
80 g maslaca
500 ml slatke pavlake
malo soli
korica od pola limuna
šećer u prahu za posipanje
Stavite vodu da se kuva s maslacem, solju i korom limuna. Kad provri, dodajte brašno i mešajte dok smesa ne počne da se odvaja od zidova suda.
Kad se testo prohladi, u njega dodajte jedno po jedno jaje. Sipajte ga u špric i istisnite 12 jednakih loptica u podmazan pleh. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Čvrsto umutite slatku pavlaku sa šećerom i punite ohlađene princes-krofne. Na fil rasporedite jagode isečene na listiće. Svaku princes-krofnu pospite šećerom u prahu, pa poslužite.
BONUS VIDEO: