12.06.2022.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

KAO PRILOG ILI LAGANA VEČERA! Napravite grilovane PEČURKE - dodajte OVE začine i uživaćete u svakom zalogaju!

I dok mnogi uglavnom samo stave pečurke na tiganj ili gril, eventualno dodajući so, mi vam predlažemo da probate ovaj način pravljenja:

SASTOJCI:

  • 10 većih šampinjona
  • dve kašike maslinovog ulja
  • kašika soja-sosa
  • sok i kora limuna
  • dva čena belog luka
  • malo ruzmarina
  • so, biber

PRIPREMA:

U veću činiju sipati ulje, soja-sos, so i rendanu koru limuna, izgnječeni beli luk, so, biber i malo svežeg iseckanog ruzmarina, pa dodati pečurke isečene na polovine i sve dobro promešati. Ostaviti da se marinira pola sata u frižideru, pa peći na roštilju desetak minuta, uz povremeno okretanje. Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: