Magazin
FAŠIRANE ŠNICLE u SOSU od SENFA sa POVRĆEM! Brzo, lako, ukusno!
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
mešavina začina za grillovano meso
2 supene kašike senfa
2 šargarepe
paškrnat
srednja glavica crnog luka
500 g mladog kupusa
1 dl ulja
kocka za supu
so, biber po ukusu
Priprema:
Mleveno meso izmšajte sa kvalitetnim suvim začinom za roštilj. Primenite uputstvo. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata. Luk isecite sitno. Šargarepu i paškrnat iseckajte na sitnne kockice. Kupusu odstranite koren i korenaste delove lista jer se duže dinstaju od listova. U sud stavite ulje, ugrejte na umerenoj temperaturi i pržite formirane šnicle od mlevenog mesa. Kada se dobro ispeku sa jedne strane okrenite ih i ispecite sa druge. Izvadite šnicle stavite na tanjir i pokrijte folijom da se ne ohlade. U sud u kome su se pekle izmrvite pola kocke za supu, prodinstajte i nalijte sa malo tople vode da se svi sokovi sjedine. Pomerite sa toplote dodajte senf, sve porkuvajte kratko. Prelijte šnicle sokom sa senfom. U sud dodajte malo ulja, pa izdinstajte na umerenoj temperaturi luk i šargarepu. Dodajte izmrvljenu kocku malo prodinstajte dok ne omekša. Dodaje listove kupusa iseckane na trake ili kockice. Sve zajedno kratko dinstajte da kupus omekša ali ostane hrskav. Uz šnicle servirajte i povrće.
Prijatno!