15.06.2022.

15:30

Foto: Shutterstock

Magazin

NAPRAVITE DOMAĆE SARMICE OD VINOVE LOZE! Uz minimalno truda imaćete savršen ručak za celu porodicu!

Možda će vam izgledati kao mnogo posla, ali se pravljenje ovih sarmica od vinove loze definitivno isplati:

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • 500 g listova vinove loze
  • sok od limuna
  • 500 g jagnjećeg mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • tri glavice crnog luka
  • trećina šolje peršuna
  • trećina šolje nane
  • trećina šolje mirođije
  • so, biber

PRIPREMA:

Pirinač potopiti u hladnu vodu, ostaviti da odstoji pola sata, pa ocediti. Dodati sitno iseckan crni luk i mleveno meso, posoliti, pobiberiti, začiniti nanom, peršunom i mirođijom, pa sve dobro sjediniti. Listove vinove loze kratko blanširati u ključaloj vodi, pa ocediti. Najdeblje listove staviti na dno nauljene šerpe, a preostale filovati pripremljenom smesom, uvijati i ređati u šerpu. Naliti sa 750 mililitara vode, preliti sa malo ulja i soka od limuna, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri oko 45 minuta.

BONUS VIDEO: