23.06.2022.

19:49

Foto:

Magazin

UKUSNE VANILICE! Tradicionalan recept koji se ne zaboravlja!

Sastojci:

200 g masti
4 kašike šećera
1 žumance
1 jaje
500 g brašna
200 g šećera u prahu za posipanje
džem po ukusu

Informer

Vanilice

Priprema:

Mast stavite u duboku posudu, pa dobro umutite, da dobijete gotovo penastu strukturu. Limun iscedite i narendajte koru, pa je dodajte u mast zajedno sa žumancetom i celim jajetom. Sipajte brašno i šećer, pa zamesite testo i ostavite 30 minuta da se odmori.  Na radnu površinu prospite malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar. Modlom za kolače vadite "pogačice", odnosno polovine vanilica. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Pečene vanilice mažite pekmezom i sastavljajte dve po dve, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. 

BONUS VIDEO: