Magazin
SALATA OD BRESKVE I GORGONZOLE! Savršen obrok za vrele letnje dane!
Kada nastupe velike vrućine, mnogima je teško da odluče šta bi jeli, a da im nije mnogo teško ni za pravljenje ni za stomak.
Stoga verujemo da je ova osvežavajuća salata od breskvi i gorgonzole, pravi izbor kada želite da se rashladite.
SASTOJCI:
- šaka i po rukole
- tri breskve
- 125 g gorgonzole
- pola glavice crvenog luka
- šaka oraha
- maslinovo ulje
- sok od manjeg limuna
- kašičica meda
PRIPREMA:
Breskve oprati, očistiti, iseći na kriške i staviti u adekvatnu činiju za salatu. Dodati opranu i oceđenu rukolu, na rebarca isečen crveni luk, grubo usitnjene orahe i izmrvljenu gorgonzolu. Pomešati dve-tri kašike maslinovog ulja, sveže ceđeni sok od limuna i med, preliti salatu, sve dobro sjediniti i odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: