27.06.2022.

14:44

Foto: Shutterstock

Magazin

TELETINA 'MILANEZE', apsolutno savršenog ukusa! BOLJA od bečke!

Mada na prvi pogled deluje kao bečka šnicla, italijanski kuvari tvrde da je šnicla nastala u Milanu još u 15. veku, a veruje se da je Grof i Maršal Radetski doneo sniclu u Austriju 1857. po povratku iz Italije gde je proveo jedan period svog života, boreći se protiv Napoleona. Kuvarima ćemo ostaviti da vode bitku oko svojatanja recepta, a mi ćemo za to vreme uživati u ovoj jednostavnoj perfekciji. 

Sastojci: 

dva paradajza
dva teleća kotleta
veće jaje
šolja i po prezli
malo svežeg bosiljka
kašika parmezana
manji čen belog luka
pola šolje maslaca
kašika maslinovog ulja
kašika soka od limuna
so, biber

Informer

Teletina "milaneze"

Priprema:

Pomešati prezle, parmezan, izgnječeni beli luk i sitno seckani bosiljak. Kotlete malo izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti, pa umočiti najpre u umućeno jaje, a potom u smesu sa prezlama. U tiganju na umerenoj vatri zagrejati maslac i maslinovo ulje, pa pržiti meso dok ne dobije lepu boju sa obe strane. Prebaciti na tanjir, preliti sokom od limuna, odozgo rasporediti iseckan paradajz i svež bosiljak, te odmah poslužiti. 

Prijatno!