Magazin
NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ OD SAMO PAR SASTOJAKA! Idealan za sendviče, salate i razna jela!
Mnogi nutricionisti će vam reći da je majonez jedna od onih namirnica koju bi trebalo da izbegavate u širokom luku.
Međutim, kada se samo setite, koliko dobro ide u mnoga jela, prosto ne možete da joj odolite. Ukoliko je baš to slučaj kod vas, probajte da napravite domaću verziju, s obzirom na to da je sigurno zdravija od kupovne.
SASTOJCI:
- 300 ml ulja
- 2 jaja
- pola kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika senfa
- sok od 1 manjeg limuna
PRIPREMA:
Sve sastojke dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu, tj. majonez odgovarajuće gustine.
NAPOMENA:
Važno je čuvati ga u frižideru i iskoristiti u roku od tri dana. Možete ga koristiti za pripremu sendviča, kao preliv za salate ili dodatak raznim jelima, ali i kao masku za kosu.
Za šta vi volite da koristite majonez?
BONUS VIDEO: