04.07.2022.

19:11

Foto:

Magazin

TRI RECEPTA za UKUSNE TORTILJE, savršene za vrele letnje dane!

Takosi sa brancinom i crvenim kupusom

Sastojci: paprika, paradajz, tri tortilje, 150 g prženog brancina, šolja iseckanog svežeg kupusa (crvenog ili običnog), veći avokado, kašika kisele pavlake, dve-tri kašike majoneza, sok od limuna
so, biber, peršun.
Priprema: 
Pomešati kiselu pavlaku, majonez, malo soka od limuna, so i biber. Kupus iseckati, preliti uljem i sokom od limuna, začiniti i promešati. Tortilje kratko zagrejati u suvom tiganju, pa odozgo rasporediti kupus, ribu, iseckani avokado, papriku i paradajz. Preliti pripremljenim sosom i odmah poslužiti.

Informer

Takosi sa brancinom i crvenim kupusom

Juneći burito s pasuljem

Sastojci: 350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa, 100 g luka, konzerva seckanog paradajza, 300 g žute i crvene paprika, 100 g crvenog pasulja, 100 g šećerca, 2 kašike ulja, 3 kašičice suvog ljutog začina po izboru, so, pakovanje od 8 tortilja.

Priprema: Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu suvog ljutog začina, so i dinstajte dolivajući vodu 15-20 minuta. Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostali suvi začin i malo peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni. Pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po par kašika nadeva, zarolajte i složite u pleh, pospite rendanim sirom i zapecite u reni desetak minuta. Poslužite sa grčkim jogurtom i kriškama limuna.

Informer

Pikantni burito

Tortilje sa avokadom 

Sastojci: 4 tortilje, avokado, 2 paradajza, ostaci pilećeg mesa (koliko imate), 2 kuvane šargarepe, 100 g sira, 4 kašičice kisele pavlake, sok od pola limuna, malo ulja, vezica peršuna, so, biber.

Priprema: Avokado isecite na kockice i grubo izgnječite, prelijte sokom od limuna, dodajte iseckani peršun, posolite i pobiberite. Tortilju premažite kašičicom kisele pavlake. Redom slažite iseckanu piletinu, sir, paradajz, avokado i umotajte sve u rolnice. Svaku rolnicu stavite u tepsiju, premažite uljem i pospite narendanim sirom. Tortilje pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju finu koricu.

Informer