06.07.2022.

19:44

Foto:

Magazin

DOMAĆA ŠTRUDLA SA PEKMEZOM! Recept za pamćenje!

Tope se u ustima sa svakim zalogajem, a dok ih budete pekli zamirisaće cela kuća.

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
100 g masti
200 g kisele pavlake

Informer

Štrudla

Za nadev:

pekmez po ukusu

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte kiselu pavlaku i mast, pa zamesite prhko testo koje ne treba da bude previše tvrdo. Razvucite ga oklagijom na dimenziju 40x40, pa ga podelite na 10 jednakih delova. Na svaku od njih u jedan kraj namažite malo pekmeza. Preklopite ih na pola, pa prstima lagano pritisnite ivice da se testo zalepi i da vam nadev ne iscuri u toku pečenja. Prebacite ih na pleh za pečenje obložen pek papirom, i pecite u prethodno zarejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada se prohlade po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO: