15.07.2022.

22:07

Foto:

Magazin

MAJONEZ BEZ ADITIVA I KONZERVANSA! Napravite domaći sos po tradicionalnom receptu!

Pripremljen po ovom receptu bukvalno je spreman za 5 minuta.

Sastojci:

1 jaje
20 ml limunovog soka
20 ml sirćeta
210 ml ulja
prstohvat soli

Informer

Domaći majonez

Priprema:

U činiji pomešajte celo jaje, dodajte prstohvat soli, sipjate limunov sok, sirće i ulje. Štapnim mikserom mutite na najjačoj brzini dok smesa ne postane gusta. Ukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu. Prespite ga u činijicu, a ukoliko ne pojedete sve odjednom čuvajte ga poklopljenog u frižideru. Ukoliko vam je potrebna veća količina za pripremu salata samo udvostručite sastojke.

BONUS VIDEO:

 
$bp("Brid_57894768", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1053739"});