20.07.2022.

19:43

Foto:

Magazin

UKISELITE FEFERONE PO RECEPTU NAŠIH BAKA! Ne treba vam konzervans!

Prilikom pripreme najbolje je da nosite zaštitne rukavice, jer moguće je da se ljutina zadrži na rukama, pa može doći do iritacije.

Sastojci:

3 kg feferona
2 l vode
400 ml sirćeta
50 g šećera
50 g soli
biber u zrnu

Informer

Ljute papričice

Priprema:

Feferone dobro operite, pa ih raširite na krpu da se osuše. U šerpi prokuvajte vodu zajedno sa sirćetom, šećerom i solju. U zagrejane tegle stavite nekoliko zrna bibera, pa gusto ubacite papričice u svaku teglu. Prelijte ih mešavinom vode i sirćeta dok je još vruća i odmah zatvorite tegle. U široku i duboku šerpu na dno stavite krpu, poređajte tegle, pa nalijte vodom, ali tako da tegle budu do 3/4 u vodi. Kuvajte na umerenoj vatri dok se u teglama ne pojave mehurući, oko 15 minuta. Nakon toga ostavite da se tegle u potpunosti ohlade, pa ih čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

BONUS VIDEO: