25.07.2022.

12:31

Foto: Shutterstock

Magazin

CAKA JE U ZAČINIMA! Napravite preukusne svinjske krmenadle - sočne, mekane i raj za nepce!

Iako će vam trebati malo više vremena da ove sočne svinjske krmenadle napravite baš kako treba, ne sumnjamo da će vredeti čekanja:

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • četiri veće krmenadle
  • četvrt šolje smeđeg šećera
  • kašičica soli
  • dve kašičice bibera
  • dve kašičice belog luka u prahu
  • dve kašičice crnog luka u prahu
  • kašičice mlevene slačice
  • pola kašičice ljute tucane paprike

PRIPREMA:

Pomešati smeđi šećer, so, biber, crni i beli luk u prahu, mlevenu slačicu i tucanu papriku, dodati kašiku-dve ulja, te dobijenom smesom dobro natrljati meso sa svih strana. Ostaviti da se marinira pola sata, pa peći na roštilju ili u gril tiganju, na umerenoj vatri, dok meso ne porumeni sa obe strane. Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: