Magazin
DOMAĆI SLADOLED od BADEMA i MEDA! Osvežite se i zasladite!
Sastojci:
550 ml punomasnog mleka
150 ml slatke pavlake
170 g šećera
šest žumanaca
kašičica kukuruznog skroba
70 g meda
80 g badema
Priprema:
Bademe preliti ključalom vodom, ostaviti ih nekoliko minuta, pa ih procediti i oljuštiti. Zatim ih kratko prepeći u rerni na 180 stepeni, te ih samleti. Žumanca umutiti mikserom sa šećerom i kukuruznim skrobom. Pomešati mleko, slatku pavlaku, pa kuvati na laganoj vatri. Kad smesa proključa, sipati je preko žumanaca. Mešavinu vratiti na vatru i uz mešanje kuvati još dva minuta. Zatim dodati i mlevene bademe, pa sve dobro promešati. Kad se prohladi, staviti u zamrzivač da se stegne. Ukrasiti iseckanim bademima.
Uživajte!