Foto: Shutterstock
Magazin
MARINIRANA SKUŠA sa KUKURUZOM! Apoteka iz mora!
Sastojci:
četiri fileta skuše Informer
tri kašike soja sosa
kašičica rendanog đumbira
čen belog luka
dva manja limuna
dve kašike maslinovog ulja
600 g kukuruza šećerca
malo mirođije i peršuna
so, biber
Priprema:
Pomešati soja sos, đumbir, izgnječeni beli luk, sok od jednog limuna i maslinovo ulje, pa preliti filete skuše i ostaviti da se mariniraju sat vremena. Posoliti i pobiberiti, te peći na roštilju ili u gril tiganju na umerenoj vatri po pet minuta sa svake strane. U međuvremenu skuvati kukuruz u slanoj, ključaloj vodi, da omekša, te ocediti, preliti sokom preostalog limuna, posoliti i začiniti peršunom i mirođijom. Poslužiti dok je toplo, uz mariniranu skušu.
Prijatno!