Magazin
Kremasti RIŽOTO sa PRŠUTOM i PARMEZANOM! Topi se u ustima!
Sastojci:
dve kašike maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
tri čena belog luka
tri šolje pirinča
šolja šardonea
litar i po bistre pileće supe
pola šolje pavlake za kuvanje
šolja parmezana
150 g pršute
so, biber
Priprema:
U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, te kratko propržiti sitno seckan crni luk. Dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti ispran i oceđen pirinač, pržiti dva minuta uz neprekidno mešanje, pa preliti šardoneom. Kuvati dok alkohol ne ispari, naliti sa dve kutlače supe i mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postepeno dodavati supu i krčkati dok pirinač ne omekša. Zatim dodati pavlaku za kuvanje, parmezan i iseckanu pršutu, začiniti po ukusu, mešati još dva-tri minuta, pa poslužiti.
Prijatno!