Autor: Informer.rs

09.08.2022.

15:11

Foto: Shutterstock

Magazin

TESTENINA SA TUNJEVINOM I BROKOLIJEM! Lagani letnji ručak

Sastojci:

130 g oceđene tunjevine
400 g seckanog paradajza
glavica crnog luka
tri čena belog luka
glavica manjeg brokolija
maslinovo ulje
testenina po izboru
so, biber

Informer

Testenina

Oljuštite paradajz i iseckajte na komade. Na maslinovom ulju prodinstajte sitno naseckani crni luk. Kada postane staklast, dodajte izgnječen beli luk, pa još malo dinstajte.

Dodajte i paradajz i neka se krčka još oko 15 minuta. Na kraju dodajte oceđenu tunjevinu. Posolite i pobiberite.

Testeninu skuvajte prema uputstvu, a pri kraju kuvanja ubacite i cvetove brokolija. Procedite, servirajte u tanjire i prelijte sosom sa tunjevinom.