Foto: Pexels
Magazin
UKUSNI KROASANI! Kao iz pekare!
Ovi kroasani su neutralni, te ih možete puniti slatkim ili slanim nadevom, a odlični su i prazni.
Sastojci:
500 g brašna Informer
1 pakovanje suvog kvasca
1 kašika soli
1 kašičica šećera
250 ml mleka
80 ml ulja
100 ml jogurta
150 g putera
Priprema:
U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte da nema grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro umesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra. Po testu poređajte kockice omekšalog putera, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.
BONUS VIDEO: