Autor: Informer.rs

23.08.2022.

16:40

Foto: Shutterstock

Magazin

RUČAK ZA SVE LJUBITELJE MESA! Marinirani pileći ražnjići

Sastojci:

700 g pilećeg belog mesa
dve glavice crnog luka
dve paprike
tikvica
tri paradajza

Za marinadu:

100 ml maslinovog ulja
čen belog luka
sok od dva limuna
origano
pola kašičice šećera
so, biber

Informer

Ražnjići

Za marinadu sjedinite sitno isečen beli luk, limunov sok, origano i šećer. Mutite viljuškom i istovremeno lagano dosipajte ulje.

Pobiberite i posolite. U drugoj činiji pomešajte piletinu isečenu na kockice i prelijte marinadom. Pokrijte folijom i držite dva sata u frižideru.

Ostatak marinade sačuvajte za premazivanje povrća koje ćete grilovati. Na drvene štapiće za roštilj nižite naizmenično meso i povrće isečeno na kocke ili krugove.

Pecite na roštilju uz povremeno okretanje i premazivanje marinadom. Servirajte uz sezonsku salatu.