Magazin
RUČAK ZA SVE LJUBITELJE MESA! Marinirani pileći ražnjići
Sastojci:
700 g pilećeg belog mesa
dve glavice crnog luka
dve paprike
tikvica
tri paradajza
Za marinadu:
100 ml maslinovog ulja
čen belog luka
sok od dva limuna
origano
pola kašičice šećera
so, biber
Za marinadu sjedinite sitno isečen beli luk, limunov sok, origano i šećer. Mutite viljuškom i istovremeno lagano dosipajte ulje.
Pobiberite i posolite. U drugoj činiji pomešajte piletinu isečenu na kockice i prelijte marinadom. Pokrijte folijom i držite dva sata u frižideru.
Ostatak marinade sačuvajte za premazivanje povrća koje ćete grilovati. Na drvene štapiće za roštilj nižite naizmenično meso i povrće isečeno na kocke ili krugove.
Pecite na roštilju uz povremeno okretanje i premazivanje marinadom. Servirajte uz sezonsku salatu.