Foto:
Magazin
BRZI KOLAČ SA JAGODAMA! Ukusna poslastica kojoj niko ne može da odoli
Sastojci:
100 g omekšalog maslaca Informer
250 g šećera
dva jajeta
kašičica ekstrakta vanile
170 g brašna
kašičica praška za pecivo
120 g kisele pavlake
prstohvat soli
400 g očišćenih jagoda
Priprema:
Umutite maslac s 200 g šećera, pa dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile ne prekidajući mućenje.
U zasebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U smesu jaja i maslaca sipajte naizmenično, pomalo, kiselu pavlaku i brašno i sve dobro promešajte kašikom.
Na kraju dodajte i iseckane jagode. Smesu prelijte u okrugli manji pleh podmazan maslacem.
Preko pospite ostatak šećera i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se peče oko 40 minuta. Sačekajte da se ohladi, isecite i poslužite.
bonus video: