01.09.2022.

20:25

Foto: Shutterstock

Magazin

ROLNICE OD PATLIDŽANA! Prave se i sa PILETINOM, a spremljena baš na OVAJ NAČIN će oduševiti sve ukućane!

Bilo za večeru ili možda ručak, ove rolnice od patlidžana će biti raj za nepce.

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • dva patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 500 g pilećeg filea
  • 150 g rikote
  • dva mlada luka
  • 400 g paradajz pelata
  • čen belog luka
  • so, biber, šećer

PRIPREMA:

Patlidžan iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da pusti vodu. Potom ga isprati i dobro ocediti. Pileći file iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, pa svako parče premazati rikotom i posuti sitno seckanim mladim lukom. Začiniti po ukusu, urolati, pa svaku rolnicu umotati u patlidžan. Usitnjeni paradajz pelat prokuvati sa izgnječenim belim lukom, posoliti, pobiberiti i pošećeriti. Rolnice od patlidžana ređati u vatrostalnu činiju, preliti sosom, pa peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

BONUS VIDEO: