Foto: Shutterstock
Magazin
ROLNICE OD PATLIDŽANA! Prave se i sa PILETINOM, a spremljena baš na OVAJ NAČIN će oduševiti sve ukućane!
Bilo za večeru ili možda ručak, ove rolnice od patlidžana će biti raj za nepce.
SASTOJCI:
- maslinovo ulje
- dva patlidžana
- maslinovo ulje
- 500 g pilećeg filea
- 150 g rikote
- dva mlada luka
- 400 g paradajz pelata
- čen belog luka
- so, biber, šećer
PRIPREMA:
Patlidžan iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da pusti vodu. Potom ga isprati i dobro ocediti. Pileći file iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, pa svako parče premazati rikotom i posuti sitno seckanim mladim lukom. Začiniti po ukusu, urolati, pa svaku rolnicu umotati u patlidžan. Usitnjeni paradajz pelat prokuvati sa izgnječenim belim lukom, posoliti, pobiberiti i pošećeriti. Rolnice od patlidžana ređati u vatrostalnu činiju, preliti sosom, pa peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata.
BONUS VIDEO: