Foto: Shutterstock
Magazin
KIŠ sa PILETINOM i MASLINKAMA! Francuski specijalitet za celu porodicu!
Sastojci:
200 g brašna
100 g maslaca
jaje
kašika kisele pavlake
malo soli
Za fil:
tri jajeta Informer
400 g pilećeg filea
100 g gaude
200 ml pavlake za kuvanje
pola glavice crnog luka
šaka crnih maslinki
so, biber, peršun, ulje
Priprema:
Od brašna, ohlađenog maslaca isečenog na listiće, jajeta, pavlake i soli zamesiti testo, pa ga staviti u frižider da odstoji pola sata. U međuvremenu u tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti luk i piletinu isečenu na kockice. Umutiti jaja sa pavlakom, pa dodati izrendan kačkavalj i iseckane maslinke. Testo razvaljati, prebaciti u pleh, izbockati, pa peći u rerni na 180 stepeni desetak minuta. Izvaditi, odozgo rasporediti piletinu i luk, preliti smesom od jaja, pa peći još 35-40 minuta.
Prijatno!