11.09.2022.

12:31

Foto: Shutterstock

Magazin

JAGNJETINA na GRČKI NAČIN! Nedeljni ručak za celu porodicu!

Sastojci: 

dva kilograma jagnjetine u komadu (ili nekog drugog mesa po izboru)
pet čenova belog luka
kašičica origana
kašičica majčine dušice
300 ml maslinovog ulja
dve kašike senfa
sok od dva limuna
dve kašike meda
dva kilograma krompira
ruzmarin
so, biber, začini

Informer

Jagnjetina na grčki način

Priprema: 

Meso oprati, pa prosušiti ubrusom i zaseći nožem na nekoliko mesta. U blender staviti beli luk, sok od jednog limuna, kašiku senfa, kašiku meda, 200 mililitara ulja, pola kašičice origana i pola kašičice majčine dušice. Posoliti i pobiberiti, pa dobro izmiksati. Dobijenu smesu utrljati u meso i ostaviti da odstoji sat vremena. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso staviti u pleh, a okolo poređati krompir. Odozgo poređati grančice ruzmarina, preliti sa malo vode, prekriti folijom, pa peći u rerni oko 90 minuta. Skloniti foliju, preliti sokom od limuna, te skloniti foliju i zapeći da se uhvati korica.

Prijatno!