13.09.2022.

10:30

Foto: Shutterstock

Magazin

GOVEDINA SA BROKOLIJEM I KIKIRIKIJEM! Svako će sigurno uzimati REPETE ovog preukusnog ručka!

Mnogi se vode time da je nedelja dan za "svečanije" ručkove ili okupljanja, ali zašto to ne bi bio baš ovaj utorak.

Napravite ovo preukusno jelo sa govedinom, brokolijem i kikirikijem, pozovite vaše najbliže i uživajte u odličnom zalogaju:

SASTOJCI:

  • 450 g goveđeg ramsteka
  • kašika kukuruznog brašna
  • pet kašika soja-sosa
  • dve kašike balzamika
  • dve kašike smeđeg šećera
  • kašika konjaka
  • tri kašike iseckanog kikirikija
  • suncokretovo ulje
  • četiri kašike kikirikija
  • 400 g brokolija
  • komadić đumbira
  • tri čena belog luka
  • so, biber, susam

PRIPREMA:

Pomešati kukuruzno brašno sa dve kašike soja-sosa, pa u dobijenu smesu uvaljati govedinu isečenu na trake. Ostaviti da odstoji pet minuta. U međuvremenu pomešati preostali soja-sos, balzamiko, šećer, konjak i dve kašike vode.

U većem tiganju zagrejati kašiku ulja, pa pržiti kikiriki minut-dva uz mešanje. Kikiriki izvaditi i staviti sa strane, a u istom tiganju na još malo ulja ispržiti govedinu. Meso izvaditi i staviti na toplo, a u tiganj ubaciti očišćen brokoli, iseckan beli luk i rendani đumbir. Mešati na jakoj vatri desetak minuta. Vratiti meso i kikiriki, preliti pripremljenim sosom, pa dinstati još pet minuta.

Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: