18.09.2022.

18:30

Foto: Shutterstock

Magazin

BAVARSKE PERECE po starom nemačkom receptu! SVAKOME uspevaju!

Sastojci: 

trećina svežeg kvasca
kašika žutog šećera
kašičica soli
300 ml vode
500 g brašna
kesica sode bikarbone
kašika mlečnog margarina (ili putera)
30 g morske soli
litar vode

Informer

Bavarske perece 

Priprema: 

U šolju tople vode staviti kvasac, šećer i so, pa ostaviti da nadođe. Kad "proradi", dodati brašno i vodu, pa zamesiti testo. Ostaviti da odstoji 30 minuta. U međuvremenu u loncu zagrejati litar vode i razmutiti sodu bikarbonu. Testo podeliti na 12 delova, od svakog napraviti "štapić" i oblikovati perecu. Umočiti u vodu sa sodom, pa slagati na pleh i posuti krupnom solju. Ostaviti da odstoji 15 minuta, te peći u rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Kad su pečene, perece premazati istopljenim margarinom.

Prijatno!