19.09.2022.

12:55

Foto: Shutterstock

Magazin

PILETINA sa POVRĆEM i sosom od NANE! Brzi ručak za desetku!

Sastojci: 

400 g pilećeg filea
kašika ulja 
malo origana i bosiljka
400 g graška
veza špargli (opciono) 
sok od pola limuna
komadić maslaca
so, biber

Za sos od nane: 

četvrt šolje sveže nane
četvrt šolje ključale vode
dve kašike sirćeta
dve kašike šećera
so, biber

Informer

Piletina sa povrćem i sosom od nane

Priprema: 

U blender staviti iseckanu nanu, preliti vodom, dodati sirće, šećer, malo soli i bibera, pa izmiksati. Ostaviti da odstoji 20 minuta. Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i začiniti origanom i bosiljkom, pa peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne dobije lepu boju sa svih strana. Grašak obariti u ključaloj vodi, a šparge iseći na komade i kratko propržiti na maslacu. U činiju staviti oceđen grašak, špargle, sveže ceđeni sok limuna, so i biber, pa sve dobro promešati. Odozgo staviti grilovano meso, preliti sosom i odmah poslužiti. 

Prijatno!