Foto: Freepik.com
Magazin
OVAKAV PIRE KROMPIR NISTE PROBALI! Isprobajte ovaj trik - biće najkremastiji!
Iako je sam recept jednostavan, ponekad se desi da pire ne bude onako divno kremast, već naprotiv ima "gumenu" strukturu, što može da pokvari ukus i kompletan ručak.
Postoje razni trikovi kako da dobijete savršen pire krompir, a nedavno je isplivao i novi recept.
Informer
Tajna je u tome da se ništa ne baca, čak ni kora od krompira. Prvo dobro operite krompire i ogulite koru i ostavite je sa strane pošto će vam trebati kasnije. Zatim isecite krompire na pola i kuvajte dok ne omekša. Skuvan krompir dobro ispasirajte tako da ne bude grudvica. Nakon toga u krompir dodajte kockicu maslaca i začine po ukusu.
A sada dolazi onaj bitan deo zbog kog će pire biti nikad lepši.Tajna se krije u pripremi mleka. U mleko stavite sačuvanu koru od krompira i kuvajte dva minuta na jakoj vatri. Posle kuvanja procedite mleko i tek onda sipajte u smesu.
Pire krompir spremljen na ovaj način biće lepšeg ukusa i kremasitiji.
BONUS VIDEO: