Magazin
ROLNICE OD PATLIDŽANA, PUNJENE ORASIMA! Ukusni zalogajčići, koji će vas oduševiti!
Kada želite da pokažete svoju kreativnost, a opet da ne provedete preterano mnogo vremena u kuhinji, ove rolnice od patlidžana, sa orasima su prava stvar za vas:
SASTOJCI:
- dva veća patlidžana
- 200 g mlevenih oraha
- glavica crnog luka
- tri čena belog luka
- kašika vinskog sirćeta
- veza peršuna
- pola kašičice mlevenog korijandera
- malo šafrana
- malo mlevene paprike
- malo bosiljka
- malo mlevene nane
- pola šolje vrućeg mleka
PRIPREMA:
Patlidžan oprati, pilerom ili nožem iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoji desetak minuta. Na jakoj vatri na ulju pržiti oceđene i prosušene trake patlidžana sa obe strane dok ne postanu zlatno-braon boje. Izvaditi i ostaviti da se hladi.
U međuvremenu spremiti fil. Crni luk sitno iseckati i kratko propržiti. U činiji pomešati mlevene orahe, pa dodati crni luk, korijander, šafran, mlevenu papriku, bosiljak i nanu. Preliti vrelim mlekom uz stalno mešanje. Dodati izgnječeni beli luk, so, sirće i svež peršun. Svaku šnitu patlidžana filovati. Na polovinu staviti kašiku fila, rasporediti prstima i zarolati. Služiti kao hladno predjelo.
BONUS VIDEO: