26.09.2022.

16:01

Foto: Shutterstock

Magazin

STROGANOV PILETINA s CELEROM! Ruski klasik na malo drugačiji način!

Sastojci: 

500 g pilećeg mesa
dva korena celera
300 g šampinjona
dve tikvice
dve glavice crnog luka
tri čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
tri kašike ulja
kašika začinskog bilja
so, biber
prstohvat mirođije

Informer

Stroganov piletina s celerom

Priprema: 

Šampinjone oprati i iseći na listiće, a crni luk na rebarca. Celer i tikvice očistiti i iseći na kocke kao i piletinu. Na ulju propržiti crni luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati usitnjen beli luk i meso i naliti s malo vode da se dinsta. Kad se mirisi sjedine, dodati i celer. Dinstati na laganoj vatri oko pola sata, pa ubaciti iseckane šampinjone i tikvice. Umesto mešanja protresti šerpu. Začiniti po ukusu i sipati pavlaku za kuvanje. Neka se krčka još pet minuta na tihoj vatri. Služiti uz bareni pirinač.

Prijatno!