Magazin
RIŽOTO SA PARADAJZOM I MASKARPONEOM! Ručak koji se jednostavno TOPI U USTIMA!
Kada se zaželite laganog, a ukusnog obroka, ovaj rižoto je pravi izbor:
SASTOJCI:
- tri kašike maslinovog ulja
- veća glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- 200 g pirinča dugog zrna
- 400 g paradajz-pelata
- 200 g čeri paradajza
- litar bistre supe od povrća
- 50 g parmezana
- komadić maslaca
- 100 g maskarponea
- šaka bosiljka
- so, biber
PRIPREMA:
U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni luk, pa dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Ubaciti pirinač, mešati dva minuta, te dodati prethodno izmiksan paradajz-pelat. Posoliti i pobiberiti, dodati čeri paradajz isečen na polovine, pa kad proključa, naliti šoljom supe i mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postupak ponavljati dok se ne potroši sva supa. Zatim dodati maslac, parmezan i maskarpone, sve dobro sjediniti, da se sirevi istope i da se dobije ujednačena kremasta smesa, pa odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: