02.10.2022.

15:55

Foto: Shutterstock

Magazin

RIŽOTO SA PARADAJZOM I MASKARPONEOM! Ručak koji se jednostavno TOPI U USTIMA!

Kada se zaželite laganog, a ukusnog obroka, ovaj rižoto je pravi izbor:

SASTOJCI:

  • tri kašike maslinovog ulja
  • veća glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 200 g pirinča dugog zrna
  • 400 g paradajz-pelata
  • 200 g čeri paradajza
  • litar bistre supe od povrća
  • 50 g parmezana
  • komadić maslaca
  • 100 g maskarponea
  • šaka bosiljka
  • so, biber

PRIPREMA:

U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni luk, pa dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Ubaciti pirinač, mešati dva minuta, te dodati prethodno izmiksan paradajz-pelat. Posoliti i pobiberiti, dodati čeri paradajz isečen na polovine, pa kad proključa, naliti šoljom supe i mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postupak ponavljati dok se ne potroši sva supa. Zatim dodati maslac, parmezan i maskarpone, sve dobro sjediniti, da se sirevi istope i da se dobije ujednačena kremasta smesa, pa odmah poslužiti.

BONUS VIDEO: