Magazin
ZALOGAJ BEZ MESA, UKUSAN I ZDRAV! Kari sa slatkim krompirom, leblebijama i kikirikijem
Iako mnogi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, sigurni smo da vam u ovom jelu neće ni nedostajati:
SASTOJCI:
- kašika kokosovog ulja
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- komadić đumbira
- tri kašike crvene kari paste
- 500 g slatkog krompira
- 200 g leblebija iz konzerve
- dve-tri šake spanaća
- šaka kikirikija
- 400 ml kokosovog mleka
- sok od limete
PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati kokosovo ulje, pa pržiti iseckan crni luk pet minuta. Dodati izgnječen beli luk i izrendan đumbir, mešati još minut, pa ubaciti na kockice isečen slatki krompir, kari pastu i kokosovo mleko: Sjediniti, dodati šolju vode, kuvati dok ne proključa, te smanjiti vatru i lagano krčkati još 25-30 minuta. Zatim umešati spanać, kikiriki i sveže ceđeni sok od limete, pa poslužiti dok je toplo iz obareni pirinač.
BONUS VIDEO: