Magazin
ČORBICA OD POVRĆA! Em greje, em okrepljuje!
Čuvena bela čorba se pravi sa mesom, ali isprobajte i ovaj recept samo sa povrćem. Ukusna je i lako se sprema, a može da pre glavnog jela na slavama, ali i da bude zaseban obrok.
Sastojci:
1 crni luk
1 šargarepa
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
1 crvena paprika
3-4 krompira
1,2 l vode
nana
peršun
2 jajeta
100 ml jogurta
50 g rezanaca
Priprema:
Isecite crni luk i propržite, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće omekša posolite. Zatim dodajte papriku isečenu na kockice i poklopite, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte krompir koji ste oljuštili i iseckali na kockice, pa promešajte i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte još 10 minuta. Zatim dodajte rezanca, promešajte i kuvajte poklopljeno još 12 minuta. Nakon toga dodajte još 2 čaše vode. Promešajte i dodajte seckanu nanu i peršun. Sklonite sa šporeta. Umutite jaja sa jogurtom, pa kada se čorba malo prohladi dodajte u nju i dobro promešajte. Posolite i pobiberite po želji.
BONUS VIDEO: