Magazin
RUČAK GOTOV ZA 30 MINUTA! Napravite sočne TELEĆE ŠNICLE na milanski način!
Čak i da niste ekspert u kuhinji, sa ovim receptom ne možete da omanete.
Nema sumnje da će svi ukućani biti oduševljeni ovim telećim šniclama:
SASTOJCI:
- četiri teleće šnicle
- veće jaje
- maslinovo ulje
- kašika soka od limuna
- kašika mleka
- pola šolje brašna
- pola šolje prezli
- kašika italijanske mešavine začina
- pola šolje pekorino sira
- so, biber
PRIPREMA:
Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso. U prvoj činiji pomešati umućeno jaje, mleko i sok od limuna. U drugu činiju staviti brašno, a u treću prezle, rendani pekorino i italijansku mešavinu začina. Teletinu uvaljati najpre u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti u tiganju na zagrejanom ulju po minut sa svake strane, pa prebaciti u pleh i peći u rerni na 180 stepeni još 20-25 minuta.
BONUS VIDEO: