06.10.2022.

22:51

Foto: Shutterstock

Magazin

SALATA SA SOČIVOM, POVRĆEM I LEŠNICIMA! Idealna i za kasni, noćni zalogaj!

Ukoliko želite da gricnete nešto kasno uveče, ova salata sa sočivom, povrćem i lešnicima će vam dobro doći:

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • dve cvekle
  • tri-četiri šargarepe
  • šolja sočiva
  • šaka pečenih lešnika
  • malo svežeg peršuna
  • 150 g feta-sira
  • balzamiko sirće
  • so, biber

PRIPREMA:

Sočivo naliti vodom, posoliti, kuvati dok ne počne da ključa, pa promeniti vodu, vratiti na vatru i krčkati još 50 minuta da lepo omekša. U međuvremenu cvekle i šargarepe dobro oprati, staviti na aluminijumsku foliju, preliti sa malo ulja, posoliti i pobiberiti, pa čvrsto umotati i peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Potom ga oguliti, iseći na krupne komade, staviti u činiju, pa dodati sočivo, lešnike, iseckan peršun, maslinovo ulje, balzamiko i izmrvljeni feta-sir. Promešati i odmah poslužiti.

BONUS VIDEO: