Magazin
SALATA SA SOČIVOM, POVRĆEM I LEŠNICIMA! Idealna i za kasni, noćni zalogaj!
Ukoliko želite da gricnete nešto kasno uveče, ova salata sa sočivom, povrćem i lešnicima će vam dobro doći:
SASTOJCI:
- maslinovo ulje
- dve cvekle
- tri-četiri šargarepe
- šolja sočiva
- šaka pečenih lešnika
- malo svežeg peršuna
- 150 g feta-sira
- balzamiko sirće
- so, biber
PRIPREMA:
Sočivo naliti vodom, posoliti, kuvati dok ne počne da ključa, pa promeniti vodu, vratiti na vatru i krčkati još 50 minuta da lepo omekša. U međuvremenu cvekle i šargarepe dobro oprati, staviti na aluminijumsku foliju, preliti sa malo ulja, posoliti i pobiberiti, pa čvrsto umotati i peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Potom ga oguliti, iseći na krupne komade, staviti u činiju, pa dodati sočivo, lešnike, iseckan peršun, maslinovo ulje, balzamiko i izmrvljeni feta-sir. Promešati i odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: