Magazin
ČIZKEJK SA UKUSOM LIMUNA! Domaća poslastica koja će brzo nestati sa trpeze
Sastojci:
Za koru:
250 g mlevenog keksa
125 gr rastopljenog maslaca
pola kašičice cimeta
Za fil:
600 g krem-sira
125 g soka od limuna
150 g šećera
četiri jajeta
Za preliv:
360 g kisele pavlake
tri kesice vanilin-šećera
Priprema:
Kalup obložite papirom za pečenje, a zatim zagrejte rernu na 160°C.
Keks pomešajte sa istopljenim maslacem i cimetom i rasporedite po dnu kalupa. Koru pecite pet minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.
U dubljoj posudi umutite šećer i krem-sir, pa dodajte sok od limuna i mutite dok se ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje ne prekidajući mućenje. Smesu, koja će biti poprilično tečna, izlijte u kalup preko kore i pecite oko pola sata do 45 minuta.
Dok se kolač peče, pripremite preliv tako što ćete polako kašikom ili špatulom izmešati kiselu pavlaku i šećer.
Ovu smesu prelijte preko kolača, pa vratite u isključenu rernu na 15 minuta. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider minimalno na četiri sata, a najbolje je da ostane preko noći.
bonus video: