Magazin
KROKETI OD KROMPIRA I ŠUNKE! Ručak kojem nema ravnog
Sastojci:
četiri veća krompira
dve veće šargarepe
dve kašike majoneza
150 g šunke
dve kašike balzamiko sirćeta
kašičica meda
malo kima i susama
so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir i šargarepu, pa izgnječite. Dodajte majonez i sitno isečenu ili narendanu šunku, začinite solju i biberom po ukusu i dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Odvadite smesu rukama i oblikujte krokete.
Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu i zapecite dvadesetak minuta na 180 stepeni tek da porumene.
Za to vreme napravite preliv od balzamika, meda i vrlo malo vode. Kada su kroketi gotovi, premažite ih sosom od balzamika i po želji pospite sa malo susama i kima.
bonus video: