Magazin
POHOVANA ĆURETINA SA JOGURTOM I SUSAMOM! Uživaćete u svakom zalogaju!
Mnogi smatraju da je ćuretina najzdravija vrsta mesa, a ukoliko je spremite baš na ovaj način, sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju:
SASTOJCI:
- 500 g ćurećeg belog mesa
- šolja jogurta
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- 40 g susama
- dve kašike iseckanog peršuna
- suncokretovo ulje
- so, biber, začini po izboru
PRIPREMA:
Ćuretinu iseći na šnicle. U adekvatnoj posudi pomešati parmezan, usitnjen peršun, susam i prezle. Ćureće šnicle posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa ih najpre umočiti u jogurt, a zatim uvaljati u mešavinu od prezli. Pržiti u tiganju na zagrejanom ulju dok meso ne dobije zlatnožutu boju s obe strane. Poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: