Autor: Informer.rs

15.10.2022.

10:04

Foto:

Magazin

ČUVENI SVETSKI KUVAR DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO NALAZI INSPIRACIJU ZA VRHUNSKE OBROKE: Kad najbolje kuvam, razmišljam kao žena

- Žene kuvaju po instinktu, dok se muškarci takmiče u improvizacijama i usmeravaju energiju na usavršavanje određenih metoda ili recepata. Kuhinje u kojima dominiraju muškarci nisu dobro mesto za rad - ocenio je Oliver, koji je za "Tajms" govorio i o svojoj novoj knjizi "Jedan" (One) sa receptima za jela koja se spremaju u jednoj šerpi.

- Ispekao sam zanat kao mlad i svu energiju usmeravao sam na osvajanje Mišlenovih zvezdica i razradu načina kako da kontrolišem prirodu, umesto da reagujem na prirodu, što mislim da su više ženske osobine - briga o ishrani i više majčinskih osećanja... Uvek kada dobro kuvam, pokušavam da razmišljam kao žena - priznao je on.

- Ako želite da vidite kako nešto izgleda loše, idite u kuhinju punu muškaraca. Njima je potrebna ravnoteža, potrebne su žene - dodao je čuveni kuvar.

Informer

Džejmi Oliver

Džejmi Oliver je debitovao na televiziji 1999. godine u Bi-Bi-Sijevoj seriji "Goli kuvar".

Pored televizijskih emisija, objavio je i istoimenu knjigu, koja je postala bestseler širom sveta.
Razmišljajući o počecima svoje karijere, Oliver je rekao da ga je pojavljivanje na malim ekranima u početku učinilo vrlo nepopularnim među muškarcima.

- Propisno su me proganjali i maltretirali nekoliko puta. Bilo im je lako dok se ja nisam pojavio, a onda su devojke ili žene počele da im prebacuju da su lenštine i da bi i oni mogli da kuvaju. Biti "goli kuvar" devedesetih nije bilo nimalo prijatno - otkrio je on.

Džejmi Oliver je, podsetimo, pre četiri godine zapao u ozbiljnu poslovnu krizu, kada je zbog lošeg poslovanja zaglibio u dugove i bio prinuđen da zakatanči 20 od 49 restorana u Velikoj Britaniji, a trenutno stanje ocenjuje kao stabilno.

Prošle godine je smršao čak 15 kilograma, i to tako što je više jeo povrće, a manje meso.

Informer

- Pazio sam da redovno i kvalitetno spavam, da se više krećem, a da pritom jedem i orašaste plodove, koji mogu da prepolove rizik od bolesti srca kao što je infarkt. Uz njih dobijate zdrave masti i proteine. Odlični su i za decu, dajte ih i njima - poručio je Džejmi, koji sa suprugom Džuls, modnom dizajnerkom, ima petoro dece: ćerke Popi (20), Dejzi (19), Petal (13) i sinove Badija (11) i Rivera (6).

bonus video: