Foto:
Magazin
PEČENI BATACI na KINESKI NAČIN! Vrhunski recept koji će vam se odmah svideti!
Sastojci:
1,5 kg pilećih bataka Informer
dve kašike maslinovog ulja
dve kašike susamovog ulja
pet kašika meda
četvrt šolje soja sosa
tri čena belog luka
kašika rendanog đumbira
tucana ljuta paprika
so, biber
Priprema:
Pomešati obe vrste ulja, med, soja-sos, potisnuti beli luk, med, đumbir, tucanu papriku, so i biber. Dobijenu smesu sipati u vatrostalnu činiju, pa dodati oprane i prosušene batake. Sve dobro promešati, poklopiti i staviti u frižider da se marinira najmanje dva sata. Izvaditi iz frižidera i ubaciti u rernu zagrejanu na 180 stepeni, pa peći oko 55 minuta uz povremeno okretanje i prelivanje marinadom. Poslužiti dok je toplo.
Prijatno!