Magazin
POŠIRANA KRUŠKA SA POMORANDŽOM! Naziv deluje komplikovano, a zapravo se pravi veoma lako - o UKUSU i da ne govorimo!
Kada se zaželite prave, ukusne poslastice, nadamo se da ćete se setiti baš ovog recepta poširane kruške, sa pomorandžom:
SASTOJCI:
- jedna i po šolja soka od pomorandže
- pola šolje smeđeg šećera
- ćetvrt šolje šećera
- kašika ekstrakta vanile
- zvezdasti anis
- tri kruške
PRIPREMA:
U većem tiganju na umerenoj temperaturi prokuvati sok od pomorandže, smeđi i običan šećer, ekstrakt vanile i anis. Kruške oljuštiti, pa ih staviti u sirup, poklopiti i kuvati sat i 15 minuta. Svakih deset minuta prelivati kruške sirupom. Kruške zatim izvaditi i staviti u tanjire, a sos kuvati još desetak minuta, da se lepo zgusne. Preliti kruške i poslužiti.
BONUS VIDEO: