21.10.2022.

15:59

Foto: Shutterstock

Magazin

POŠIRANA KRUŠKA SA POMORANDŽOM! Naziv deluje komplikovano, a zapravo se pravi veoma lako - o UKUSU i da ne govorimo!

Kada se zaželite prave, ukusne poslastice, nadamo se da ćete se setiti baš ovog recepta poširane kruške, sa pomorandžom:

SASTOJCI:

  • jedna i po šolja soka od pomorandže
  • pola šolje smeđeg šećera
  • ćetvrt šolje šećera
  • kašika ekstrakta vanile
  • zvezdasti anis
  • tri kruške

PRIPREMA:

U većem tiganju na umerenoj temperaturi prokuvati sok od pomorandže, smeđi i običan šećer, ekstrakt vanile i anis. Kruške oljuštiti, pa ih staviti u sirup, poklopiti i kuvati sat i 15 minuta. Svakih deset minuta prelivati kruške sirupom. Kruške zatim izvaditi i staviti u tanjire, a sos kuvati još desetak minuta, da se lepo zgusne. Preliti kruške i poslužiti.

BONUS VIDEO: