Magazin
SLADOLED OD VANILE I MAKA! Ledena poslastica koju ćete jesti i tokom zimskih dana - toliko je ukusna!
Iako se sladoled vezuje najviše za leto, ovu ukusnu poslasticu bez problema možete jesti i kada je hladnije, naročito kada je sami napravite.
SASTOJCI:
- pet žumanaca
- 120 g šećera
- kašika bagremovog meda
- 40 g nemlevenog maka
- 500 ml slatke pavlake
- pola kašičice ekstrakta vanile
PRIPREMA:
Pomešati žumanca sa šećerom, medom i makom, pa kuvati i mešati na pari dok ne počne da se zgušnjava. Šerpu potom prebaciti u veću posudu sa ledenom vodom, dodati ekstrakt vanile i mešati dok se smesa ne ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa sjediniti sa žutim kremom. Prebaciti u adekvatnu posudu, pa staviti u zamrzivač da se ohladi i stegne. Svakih pola sata sladoled dobro izmiksati mikserom.
BONUS VIDEO: